Trebuie sa putem face diferenta intre mit si realitate

In ultima perioada exista tot mai multe recomandari de a consuma zilnic minimum 2 litri de apa pentru o viata sanatoasa. Unii dintre medici recomanda chiar consumul apei alcaline sau in termeni populari, apa vie. In acest articol poti afla ce este apa vie si ce impact are asupra organismului.

De la DoctorMit aflam ca alcalinitatea se refera de fapt la nivelul PH-ului apei pe care o consumam. In categoria apelor alcaline sunt incadrate cele care au un ph mai mare de 7, deoarece sub aceasta valoare discutam despre aciditate, peste 7 de mediu bazic sau alcalin. Pe langa nivelul crescut al PH-ului, apele alcaline contin si alte elemente benefice, cum ar fi calciu, siliciu, magneziu.

Alcalinizarea apei are rolul de a sprijini functionarea corecta a organismului avand un rol benefic in eliminarea reziduurilor, in buna functionare a sistemului digestiv, neutralizare, in asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzator de hidratare. Pentru ca apa este un element esential in viata noastra este foarte important sa o consumam zilnic. In schimb daca vom consuma apa cu un ph mai mic sau alcalin este doar o optiune. In comert exista o varietate mare de ape cu ph peste 7 sau chiar peste 8. Ca urmare, orice apa, inclusiv cea alcalina sprijina functionarea corecta a organismului prin hidratarea corespunzatoare.

Tot de la DoctorMit aflam ca fiecare organism are un nivel diferit al ph-ului, astfel ca alcalinizarea nu incepe de la aceeasi valoare pentru toata lumea. Consumul apei alcaline este recomandat in conditii de efort fizic intens, deoarece aciditatea care rezulta in urma activitatii musculare intense accentueaza senzatia de oboseala, iar prin alcalinizare, aceasta este inlaturata. Ceea ce creste rezistenta sunt suplimentele de minerale care ajuta la reducerea stresului cardiovascular.

Pentru a ne da seama daca gasim in comert apa alcalina in sticlele imbuteliate trebuie inainte de toate sa verificam ph-ul si mineralele continute. In comert exista numeroase filtre sau aparate care pot fi utilizate pentru alcalinizarea apei.

Conform DoctorMit exista foarte multe mituri conform carora apa alcalina ajuta la vindecarea multor boli, insa aceasta nu este un tratament. Categoric, conform recomandarilor trebuie sa consumam apa in fiecare zi, insa daca observam ca in urma consumarii unei apa alcaline apare o deteriorare a starii de sanatate, cel mai probabil, unul dintre mineralele continute de aceasta apa determina dezechilibrul si nu ph-ul in sine.

Asadar, daca avem o afectiune cel mai bine este sa stim ce regim alimentar trebuie sa urmam pentru ca anumite minerale continute ar putea determina acumulari in organism, supra-alcalinizare sau o doza excesiva care ar putea impiedica buna functionare a organelor afectate.

In concluzie, apa alcalina nu determina afectiunea sau agravarea ei si din acest motiv recomandarea este  sa aflam cauza dezechilibrului.

Mai multe informatii puteti descoperi aici:


Leave a Reply