ProConstructo m-au ajutat cu proiectul meu de gaze

Atat bucataria, cat si sufrageria, dormitoarele sau zonele de relaxare, toate au nevoie de gaz natural pentru ca este o sursa sigura de confort. De aceea, tevile de gaz instalate necorespunzator sunt un risc major de siguranta, iar improvizatiile nu ar trebui sa aibe loc sub nici o forma in aceasta situatie.

Din pacate, multi dintre noi suntem expusi riscului scurgerilor si incendiilor potential periculoase din cauza instalarii incorecte a conductelor de gaze si a compromisurile facute de noi insine. Specialistii in domeniu sustin faptul ca sunt multe case si apartamente noi care sunt construite astfel in ultimii ani. Tevile galbene, care nu sunt mentinute intr-o stare corespunzatoare se degradeaza in timp, fiind considerate sigure doar daca au fost instalate in conformitate cu standardele de constructie.

Instalatiile care nu sunt protejate in mod corespunzator sunt expuse riscului de deteriorare si de rupere rapida sau de scurgere a gazului. Daca exista o scurgere de gaz si nu se detecteaza, exista riscul unui incendiu la gaz si in cel mai rau caz, o explozie. O sursa de aprindere, cum ar fi o scanteie de la o masina de tuns iarba, o tigara sau o flacara deschisa, ar putea provoca o explozie.
Principalul motiv pentru care nu este bine sa faceti improvizatii la instalatia de gaze, este siguranta, atat a dumneavoastra, cat si a casei si a vecinatatii.


Instalarea si reparatia tevilor de gaz este unul dintre proiectele de imbunatatire a casei ce necesita cunostinte si indemanare absolute, in timp ce alte proiecte pot fi realizate de catre proprietari, instalarea si reparatiile instalatiilor de gaz sunt, cu siguranta, cel mai sigur instalate de catre un profesionist.  Pentru astfel de operatiuni se lucreaza cu gaze foarte inflamabile si sunt necesare materialele potrivite si proceduri corespunzatoare, cum ar fi valve gaz, deoarece greselile ar putea duce la scurgeri sau compromite integritatea tubulaturii, ceea ce ar putea duce la explozii si la distrugerea potentiala a proprietatii.


Un lucru important pe care trebuie sa il cunoasteti este ca autorizarea ANRE este obligatorie pentru instalatorii ce executa lucrarea. Nu acceptati instalarea, daca acestia nu dispun de o astfel de autorizatie.


In functie de activitatea desfasurata, exista mai multe tipuri de autorizare – pentru proiectare si pentru executie.


Prin aceasta autorizatie, persoana care executa lucrarea are dreptul sa desfaşoare activitati de proiectare sau executie, inclusiv de intretinere, mentenata si reparatii curente ale instalatiilor de gaze.

In concluzie, va recomandam sa apelati la ProConstructo, o firma ce detine atat ea autorizatie ANRE, cat si intreaga echipa care desfasoare lucrari pe teren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *