Excursiile Deltă, un miraj pentru privire și suflet

Un loc special de vizitat în Romania este Delta Dunării și, chiar dacă ați mai fost aici, niciodată nu este prea mult cu atât mai puțin plictisitor. Acesta este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO pentru că este pur sălbatic, cu câteva sate mici în care tradiția dobrogeană se păstrează în continuare. Foarte mulți turiști au ales deja ca destinație de vacanță Delta Dunării și fiecare se declară realmente surprins de experiența trăită aici. Fie că este pentru prima dată, fie ați mai fost deja de vreo câteva ori în zonă, de fiecare dată veți avea cu ce să vă delectați și cum să vă creați amintiri de neuitat.

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa după Delta Volga, care se varsă în Marea Caspică. Locul acesta se presupune a fi cel mai bine conservat de pe continent. Cea mai mare parte a Deltei Dunării se află în România, cu unele suprafețe peste graniță în Ucraina. Suprafața sa aproximativă este de 4.152 km², din care 3.446 km² sunt în România, ceea ce face ca țara noastră să exploateze din plin aceste locuri ideale și să dezvolte un turism intens în această zonă. Datorită faptului că în această zonă sezonul rece nu este chiar atât de aprig, activitățile de turism țin până toamna târziu și chiar pe timpul iernii pentru cei care vor să aibă parte de experiențe cât mai diversificate și unice.

Fluviul Dunărea se împarte în trei brațe majore: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe. Toate acestea sunt legate între ele cu canale pentru a ajunge la locuri îndepărtate ale biosferei. De altfel, foarte mulți turiși aleg excursii în Deltă tocmai pentru a se bucura de toate aceste frumuseți ale naturii cât mai mult posibil.

Sulina este orașul din care au loc plecările în excursii în Deltă și oferă inclusiv trecere prin Tulcea. Aici se organizează adesea excursii cu barca extrem de interesante și palpitante, astfel încât să aveți parte de cele mai frumoase experiențe pe apă la care vă așteptați. Credeți-ne, nu aveți cum să fiți dezamăgiți și veți recomanda tuturor prietenilor dumneavoastră să încerce măcar o singură dată în viață să plece într-o astfel de aventură. De asemenea, dacă vă plac preparatele din pește, aici se află Raiul lor. Prin urmare, veți avea posibilitatea să vă delectați cu produse tradiționale din pește în cele mai interesante localuri din Delta Dunării. Atmosfera resimțită și peisajul care vi se va ivi în fața ochilor vor fi de neînlocuit. În plus, prețurile pentru o astfel de escapadă sunt foarte bune, chiar și atunci când mergeți alături de alte familii sau de copii.

Dacă te-am convins, planifică-ți azi o excursie în Deltă cu barca!


Leave a Reply