Cum te pot ajuta tratamentele cu celule stem

Cunostintele despre celule stem au reprezentat o buna bucata de vreme o componenta promitatoare dar incomplet elucidata la nivel de implementare in cadrul tratamentului patologiilor pentru care au fost studiate. Astfel, odata cu prima reusita a unui transplant, certificata in anul 1988, procesul de analiza si cautare a aplicatiilor practice a devenit tot mai divers, in prezent ajungand-se la mai mult de 80 de maladii diferite ce beneficiaza de tratament de tip stem.

Luand in considerare posibilitatea de a realiza un transplant autolog in cazul pacientilor ce sufera de mielom multiplu sau alte tipuri de boli ale sangelui tratate cu chimioterapice, implementarea acestuia la scara larga a dus la intrarea in remisie a bolii timp de ani de-a randul, imbunatatind astfel semnificativ si calitatea vietii persoanelor in cauza. Considerat a fi un adevarat triumf in domeniul cercetarii medicale, manipularea celulei stem in scopuri regenerative a luat amploare, obtinandu-se astfel rezultate si in domenii precum ortopedia, neurologia, cardiologia sau chirurgia plastica.

Importanta prelevarii la momentul oportun

Desi cercetarile constant intreprinse pe parcursul a zeci de ani ne-au oferit o imagine cat se poate de cuprinzatoare despre celulele stem, aspectul ce le face deopotriva pretioase si important de recoltat este dat de momentul unic in care componentele mezenchimale pot fi prelevate, si anume cel al nasterii. Ca si trasaturi distinctive fata de cele hematopoietice, acestea poseda  abilitatea de a se diferentia in mult mai multe structuri de la nivelul organismului, fiind folosite astfel cu succes intr-o gama mai vasta de patologii.

Printre functiile principale se numara combaterea reactiei de grefa contra gazda, fapt ce le face indispensabile in cadrul transplanturilor de orice fel. Dintre liniile celulare in care acestea se pot diferentia amintim adipocitele, osteoblastele, condrocitele, precum si celulele neuronale, hepatice sau pancreatice. Desi unica sursa curenta este gelatina Wharton de la nivelul cordonului ombilical, testele de prelevare de la nivelul adipocitelor sunt suficient de promitatoare incat sa le indice ca fiind urmatoarea sursa sustenabila in viitorul apropiat.

Cum putem accesa cele mai bune servicii

Daca si dumnevoastra doriti sa aflati mai multe informatii despre celulele stem, cea mai buna metoda de a va asigura ca aveti parte de date veridice este adresarea la un serviciu acreditat, care va poate pune in tema cu tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a lua o decizie asumata. Pe plan autohton, Stem Sure reprezinta una dintre reprezentantele ce se bucura de o popularitate crescuta, datorita serviciilor de cea mai inalta calitate si a garantiei prelevarii si prezervarii probelor in cele mai bune conditii. Astfel, prin intermediul unei institutii ce se bucura de credibilitate si un renume favorabil, puteti invata parcursul celulelor stem, precum si importanta abordarii acestei terapii prin intermediul mijloacelor aflate intr-o continua perfectionare.


Leave a Reply