Nu te costa mult sa ajungi intr-unul dintre cele mai frumoase orase americane

Probabil ca oricine viseaza sa ajunga intr-una dintre cele mai mari metropole ale lumii si poate ca pana acum New York parea un vis indepartat, dar astazi este mai accesibil ca niciodata cu Fabrica de Vacante. Aici poti gasi cel mai ieftin bilet de avion spre New York si venim si cu cateva sugestii de care merita sa tii cont in concediul tau pentru a sti cum sa iti organizezi timpul si ce sa vezi in aceasta metropola americana.

Statuia Libertatii

Probabil ca toata lumea a auzit de Statuia Libertatii, fiind unul dintre cele mai cunoscute monumente la nivel mondial. Acesta a fost de fapt un cadou al Frantei catre America, fiind construita la sfarsitul secolului al XIX-lea si ridicandu-se la circa 47 de metri inaltime, statuia merita sa fie descoperita de catre toti cei care ajung in New York. Totodata, constructia este amplasata pe insula Libertatii, fiind accesibila cu o ambarcatiune, iar de aici poate fi admirata in toata splendoarea sa.

Parcul central

De asemenea, cine ajunge aici, nu are cum sa nu includa pe itinerariul sau si o plimbare prin Central Park. Daca vizitezi New York in cursul iernii poti sa mergi si la patinoarul Wollman, ceea ce promite, cu siguranta, pentru oricine o experienta de neuitat. Cu o lungime de aproape 4 km, joaca un rol important in oras si ii da viata, iar in cadrul sau sunt gazduite mai multe atractii, printre care un lac, castelul Belvedere sau gradina zoologica.

Muzeul Metropolitan de Arta

Acesta a fost fondat la sfarsitul anilor 1800 si reprezinta unul dintre cele mai faimoase muzee din Statele Unite, colectiile permanente acoperind o perioada de aproape 5 milenii. Fiind gazduite aici peste doua milioane de opere de arta, cu siguranta, cei care viziteaza muzeul trebuie sa isi aloce cateva ore pentru a descoperi principalele opere.

Empire State Building

Un alt simbol al orasului New York, Empire State Building este una dintre cele mai inalte cladiri ale lumii. Avand o inaltime de 381 de metri si 102 etaje, a devenit un punct important pentru oras inca de la deschiderea sa din 1931, iar aici se regasesc doua puncte de observare care asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor. La etajul 86 se este amplasat cel mai mare punct de observare in aer liber din oras, astfel ca cine alege sa viziteze New York-u, cu siguranta, trebuie sa isi gaseasca timp sa ajunga si la Empire State Building.

Lista de atractii poate continua cu multe altele, fiind ideal ca cei care isi petrec cateva zile aici sa se documente cu privire la fiecare loc ce merita descoperit pentru ca de restul detaliilor se ocupa cei de la Fabrica de Vacante.


Leave a Reply