Atunci cand vine vorba de pregatirea oricarei fel de mese, alegerea vinului reprezinta detaliul ce poate incununa cu succes fiecare produs in parte cu o nota spectaculoasa, data de amprenta personala gustativa. Din acest punct de vedere, putem spune ca optiunile sunt practic nelimitate, atata timp cat regulile de asociere a preparatelor sunt luate in considerare. In consecinta, ori de cate ori doriti sa adaugati o nota personala in cadrul prezentarii oricarui fel de mancare, alaturarea unei selectii de vin care sa va fie pe plac poate reprezenta detaliul cheie care sa scoata din anonimat un gust simplu. Totusi, luand in considerare multitudinea de sortimente disponibile pe piata, fiecare cu specificatiile sale proprii, cum putem fi siguri ca ceea ce alegem in teorie va rezulta intr-o armonie a papilelor gustative si in realitate?
Vinul si mancarea – un ghid de servire corecta
In materie de preferinte personale, desi multi prefera sa deguste un vin bun fara o eventuala asociere culinara, adevarata potentare reciproca a aromelor rezulta indeosebi dintr-o servire corecta, alaturi de preparate care sa fie la randul lor puse in valoare de un echilibru al gusturilor. Astfel, daca dorim sa avem in vedere regulile de baza ale unei asocieri de succes va trebui sa luam aminte la specificatii precum tipul de struguri utilizati ca materie prima, vechimea sau cantitatea de zahar continuta de fiecare sortiment in parte.
Prin urmare, in momentul in care luam in considerare toate aceste detalii, alegerea fireasca este ca pe parcursul unei mese sa punem la dispozitia invitatilor cate un fel diferit de vin pentru fiecare fel de mancare, incepand de la aperitiv si pana la desert. In ceea ce priveste asocierea in sine, o bautura cu o concentratie mare de tanini, ce provine din struguri rosii, va fi aliatul oricarui preparat satios, din carne de vanat, vita sau porc. La polul opus, un vin alb sec va fi preferat intotdeauna pentru a acompania gustul usor al salatelor, pastelor si a carnii albe. Nu in ultimul rand, atunci cand facem referire la un vin de desert, acesta va fi in marea majoritate a cazurilor ales dintre varietatile demidulci, dulci sau licoroase, pentru a complimenta corespunzator gustul preparatului.
Viticultura romaneasca
Reprezentand un tinut ce abunda de conditii prielnice, si, implicit, o intindere vasta de teren fertil pentru dezvoltarea domeniului viticulturii, tara noastra a ajuns sa reprezinte o sursa apreciata de vinuri de calitate pentru export. Daca ne referim la fiecare zona in parte, putem observa o afinitate pentru cultivarea sortimentelor albe, desi in ceea ce priveste nivelul de productie ne putem mandri atat cu soiuri autohtone cat si de provenienta straina, precum si o varietate cuprinzatoare a vinurilor rezultate. Recunoscuta pentru solul imbogatit cu o abundenta de minerale si vremea blanda, ce ofera strugurilor un interval mai mare in care sa isi inmagazineze zaharurile, regiunea Dealu Mare reprezinta locul de provenienta al unora dintre cele mai premiate sortimente de pe teritoriul tarii noastre.
Alege Budureasca – o crama cu renume
Situata in aceasta zona prielnica, crama Budureasca este una dintre reprezentantele de top in domeniul productiei de vin premium, fiind totodata premiata cu numeroase distinctii care atesta nivelul calitatii vinului produs. Pentru a veni in intampinarea clientilor ce doresc sa aiba acces in mod facil la cele mai bune oferte, selectia de vinuri online in magazinul budureasca este completata in permanenta, motiv pentru care alegerea se realizeaza usor.
De asemenea, pe langa o descriere succinta a fiecarui sortiment in parte, modul in care este structucturata prezentarea acestuia va pune la dispozitie si informatii legate de temperatura de servire si indicatiile culinare ce avantajeaza cel mai bine aroma bauturii. Astfel, daca si dumnevoastra doriti sa va imbogatiti colectia personala cu cele mai bune sortimente autohtone, nu ezitati sa cercetati selectia de vinuri online in magazinul Budureasca.