Aici gasesti toate tipurile de asigurari

Asa cum am specificat si in alte articole, una dintre politele de asigurare obligatorii este polita PAD. Aceasta reprezinta tipul de polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale prin care fiecare proprietar de locuinta este obligat sa o detina. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale acopera trei riscuri, acestea fiind, cutremurul de pamant, alunecarile de teren si inundatie, care sunt provocate de fenomene naturale.

Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor acopera si daunele directe provocate constructiilor cu destinatia de locuinta, fiind o consecinta indirecta a producerii evenimentelor mentionate mai sus.

Avand in vedere ca este o asigurare obligatorie pentru locuinta, poti incheia asigurarea pentru toate cladirile cu destinatia de locuinta, astfel, locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie, locuinta de necesitate, locuinta de protocol, locuinta de vacanta.

Singurele tipuri de locuinte pe care nu vei putea sa le asiguri sunt cele cu bulina rosie, in rest pot fi asigurate toate tipurile de locuinte construite in baza unor autorizatii eliberate de autoritatile locale, inclusiv de cele din zone in care inundatiile au devenit o certitudine aproape in fiecare an.

In schimb, nu intra sub incidenta, dependintele, dotarile si utilitatile care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata si nici bunurile din interiorul locuintei.

Pentru polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al constructiei, locuintele se impart in dpua categorii:

  • cladiri de tip A, in care suma asigurata este de 20.000 de euro si sunt reprezentate prin constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau cu peretii exteriori din piata, caramida arsa sau din orice alte materiale care au rezultat in urma unui tratament termic, chimic sau ambele;
  • cladiri de tip B, pentru care suma asigurata este de 10.000 de euro si sunt reprezentate de constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic, chimic sau ambele.

Cu toate acestea, atunci cand te gandesti sa achizitionezi o asigurare obligatorie pentru locuinta ta, exista posibilitatea sa intampini si alte situatii neprevazute. Daca iti doresti sa iti protejezi locuinta pentru alte riscuri suplimentare si la suma asigurata reala, polita PAD se poate suplimenta oricand cu o asigurare facultativa a locuintei cu extra acoperiri.

Polita facultativa acopera riscuri suplimentare precum incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri, furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalansa, acte politice sau vandalism, distrugeri provocate de animale, furtul bunurilor si al elementelor constructive, avariile centralelor termice si alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuarii reparatiilor.

In concluzie, asigura-ti locuinta acum si ia-ti polita PAD cu FlyInsurance care iti va asigura cele mai bune rezultate obtinute prin multi ani de experienta in acest domeniu, in care am cautat sa oferim cele mai bune rezultate conform nevoilor tale


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *