In acest articol doctormit ne va transmite ce inseamna febra la adulti, de ce apare febra la adulti si cum o putem remedia.
Asadar, febra este o crestere a temperaturii interne a organismului peste valoarea normala si poate sa apara atat la copii, cat si la adulti.
Pe termen scurt, cresterea temperaturii ajuta la distrugerea microbilor care determina infectii in corp, dar ajuta in acelasi timp si la stimularea si eliberarea unor substante cu rol de prevenire a infectiei si de vindecare.
Pe termen lung, febra poate fi un simptom al unor afectiuni mai grave si este insotita si de alte probleme, caz in care se impune ajutor medical de specialitate.
De regula, temperatura corpului este de 37 de grade Celsius, valoare care poate oscila in functie de fiecare persoana si de momentul zilei, astfel ca temperatura poate fi mai redusa in cursul diminetii si mai crescuta dupa amiaza si seara. Alti factori care pot influenta temperatura corpului sunt exercitiile fizice intense sau ciclul menstrual. Ca urmare, daca adulti prezinta o temperatura de 37,2 grade Celsius nu inseamna ca au o infectie in organism care necesita urmarire medicala. Ca sa poate fi considerata febra, temperatura trebuie sa depaseasca valoarea de 37,5 grade Celsius in cazul adultilor.
In functie de gradul de severitate, febra se imparte in mai multe categorii, astfel: subfebra cu valori cuprinse intre 37,5 si 38,2 grade Celsius, febra usoara cu valori cuprinse intre 38,3 si 38,8 grade Celsius, febra moderata cu valori cuprinse intre 38,9 si 39,4 grade Celsius si febra mare cu valori de peste 39,4 grade Celsius.
Tot de la doctormit.ro aflam de ce apare febra la adulti. Asadar, cauzele sunt numeroase si printre ele se numara: boli infectioase, virale sau bacteriene, respectiv, raceala, gripa, pneumonia, unele vaccinuri de imunizare (antidifteric, antitetanos, antipneumococic), eruptia dentara, unele boli autoimune si inflamatorii, prezenta unor cheaguri de sange, arsuri solare severe, insolatia, intoxicatia alimentara, diversele afectiuni ale creierului, anumite tipuri de cancer si unele medicamente precum antibioticele, antihipertensivele si anticonvulsivantele.
In alta ordine de idei, febra nu este decat un raspuns al organismului la un proces anormal aparut. Acest lucru duce la aparitia senzatiei de frig, respectiv apar episoadele de frisoane si febra la adulti.
Tratamentul pentru febra variaza in functie de severitatea acesteia, astfel ca daca febra este usoara, consumul de lichide si odihna sunt necesare si sunt suficiente pentru a putea fi ameliorate starea de sanatate.
Alte metode de scadere a febrei la adulti implica reglarea temperaturii camerei la un nivel confortabil, efectuarea de bai caldute, administrarea de ibuprofen sau acetaminofen, cat si consumul de lichide.
Informatii suplimentare puteti descoperi din urmatorul material DoctorMit: