Iata tot ce trebuie sa stii despre Covid-19

Odata cu aparitia noului virus, respectiv Covid 19 sau asa cum fiecare in cunoasteam mai bine, coronavirus, au aparut tot felul de speculatii. In acest sens, doctormit.ro recomanda sa aflam adevarul despre coronavirus doar din surse sigure.

Asadar, cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus prezinta simptome usoare si se recupereaza. Insa, exista si persoane care pot face forme severe de boala si care au nevoie de ingrijire in spital. Riscul de forme severe ale bolii creste odata cu inaintarea in varsta, astfel ca persoanele cu varste de peste 40 de ani sunt mai vulnerabile la a dezvolta o forma severa a bolii COVID19. In aceeasi masura sunt afectate si persoanele care au un sistem imunitar slabit sau cele care sufera de boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat, boli de inima sau afectiuni ale plamanilor.

In momentul in care o persoana care este diagnosticata cu infectia COVID 19 tuseste sau stranuta va imprastia picaturi de lichid infectat. Cele mai multe picaturi se depun pe suprafetele si obiectele din apropiere, iar oamenii care ating aceste suprafete contaminate si duc mana la gura, nas si ochi se pot infecta la randul lor. De asemenea, o persoana care se afla la o distanta de un metru de o alta persoana infectata se poate imbolnavi usor deoarece virusul se transmite pe cale aeriana.

In prezent s-a ajuns la concluzia ca virusul se transmite prin picaturi respiratorii pe care oamenii le elimina prin expiratie in momentul in care vorbesc, tusesc sau stranuta. COVID 19 se poate lua inclusiv de pe suprafete cum ar fi mese sau manerele usilor daca o persoana va duce mana la gura, ochi sau nas.

De asemenea exista numeroase mituri conform carora ne-am putea proteja de noul coronavirus. Insa, doctormit.ro ne informeaza ca cel mai eficient mod de a ne proteja de infectia cu coronavirus este sa ne spalam frecvent mainile cu apa si sapun si sa dezinfectam ulterior cu solutii alcoolice. Procedand in acest fel, vom elimina virusurile care s-ar putea afla pe maini si vom evita infectiile care ar putea sa apara daca atingem ochii, gura si nasul.

Cu privire la gradul de mortalitate coronavirus, aproximativ 3% din persoanele care au fost confirmate cu COVID 19 au decedat, ceea ce inseamna ca rata de mortalitate este mai mare decat in cazul gripei sezoniere, care este sub 1%, dar, cu toate acestea, noul coronavirus poate fi tinut sub control.

In final, doctormit.ro ne prezinta o concluzie legata de coronavirus: infectia se transmite mai putin eficient decat gripa, contaminarea nu pare sa se faca de la persoane care nu sunt bolnave si provoaca mai multe imbolnaviri severe decat gripa, insa, poate fi tinut sub control daca sunt respectate masurile de igiena.

Vezi mai multe informatii despre subiect direct la DoctorMIT:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *