Afla toate noutatile despre celulele stem

Daca esti viitoare mamica, mai mult ca sigur ca iti doresti ca micutul tau sa aiba parte de un viitor sigur si fara griji. Este foarte important sa stii ca acest viitor din punct de vedere al sanatatii il poti asigura prin optiunea de a recolta celule stem la nastere. Aceasta este una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua inca dinainte ca acesta sa se fi nascut.

Mai mult ca sigur ca nu este prima data cand auzi despre recoltarea de celule stem la nastere dar probabil ca inca mai ai intrebari care nu au primit raspuns. In acest articol Stem Sure iti va oferi cat mai multe informatii despre celulele stem.

Celulele stem sunt capabile sa se diferentieze si sa se transforme in celule mature sau sa se multiplice, ducand astfel la aparitia de noi celule stem, care sunt capabile sa se diferentieze in celule mature.

Celulele stem se pot diferenţia în toate tipurile de celule. Functia lor principala este repararea tesuturilor umane afectate.

Pana in prezent exista 80 boli tratabile cu celule stem. La nivel global celulele stem sunt utilizate tot mai des in medicina regenerativa si in boli precum diabetul de tip-1, in boli neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală. Mai multe detalii se gasesc pe site-ul Stem Sure Romania.

Persoanele care sunt autorizate si au pregatirea necesara pentru a efectua o recoltare cu succes sunt medicul ginecolog si moasa. Este important sa inmanezi medicului kitul de colectare Stem Sure inainte de nastere. Procedura va fi una foarte usoara si sigura astfel ca nu exista nici un pericol pentru mama sau copil. Dupa nastere nou-nascutul va fi preluat de neonatolog sau moasa si i se va acorda ingrijirea necesara. Ulterior, dupa spalarea cu ser fiziologic şi pulverizarea unei substanţe dezinfectante, vena ombilicala va fi punctionata pentru ca sangele sa fie colectat. Dupa colectare, kit-ul va fi sigilat si transportat pentru analiza ulterioara a probei in laboratorul Stem Sure.

Stem Sure a obtinut acreditarea Agentiei Nationale de Transplant si a Ministerului Sanatatii. Aceasta acreditare are la baza legislatia nationala si directivele Comisiei Europene privitoare la operarea bancilor de tesuturi si celule. Aceste directive cuprind specificatii stricte in ceea ce priveste functionarea de zi cu zi a bancii. O parte din aceste reguli stricte se refera la sistemul de Asigurare a Calitatii care acopera procedura de la inregistrarea pacientului, receptia unitatii de sange din cordonul ombilical si reutilizarea pentru transplant. Viitorii parinti pot fi increzatori in faptul ca Stem Sure functioneaza dupa un sistem de asigurare a calitatii foarte strict. In acest sens, Stem Sure are o pagina dedicata intrebarilor si raspunsurilor legate de celulele stem.


Leave a Reply